Γενικές Πληροφορίες Δραστηριοτήτων

Στις δραστηριότητες του The key Creative School συμμετέχουν παιδιά ηλικίας 4-12 χρονών.

Στο The Key Creative School τα τμήματα δημιουργούνται ανάλογα με τις κλίσεις των παιδιών, τα ενδιαφέροντά τους, τα ερεθίσματά τους και τα βιώματά τους, χωρίς η ηλικία να παίζει πάντα τον πρώτο και σημαντικότερο ρόλο για την ένταξη του κάθε παιδιού, σε κάποιο τμήμα.

Έτσι για αρχή τα παιδιά χωρίζονται σε τμήματα βάση ηλικίας π.χ. προνήπια-νήπια, Α’+Β’ Δημοτικού κτλ. μα δεν είναιι διόλου απίθανο να αλλάξουν τμήμα λόγω ικανοτήτων , κλίσεων ή άλλων ενδιαφερόντων.

Σκοπός του The Key Creative School είναι να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να αναπτύξουν όλα τα διαφορετικά είδη νοημοσύνης. Για να μπορέσει η ομάδα μας να διακρίνει καλύτερα τις κλίσεις, τα ταλέντα και το καλύτερο μέσο ή τρόπο μάθησης για το κάθε παιδί,τα παιδιά εντάσσονται αυτόματα σε τμήματα Πολλαπλής Νοημοσύνης και παρακολουθούν συνολικά 8 διαφορετικές δραστηριότητες σε κυκλικό πρόγραμμα. ‘Ετσι,τα παιδιά έρχονται στο σχολείο μας δύο φορές την εβδομάδα -κάθε επίσκεψή τους έχει διάρκεια δύο ωρών – δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην εκπαιδευτική μας ομάδα , να παρατηρήσει και να αφουγκραστεί τις ανάγκες και την προσωπικότητα του κάθε παιδιού σε βάθος.
Στόχος μας είναι, να προσαρμόζουμε τον τρόπο μάθησης σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε παιδιού και να ενημερώνουμε ανάλογα την οικογένειά του, για τις κλίσεις και τα ταλέντα του, στις προκαθορισμένες Ημέρες Ενημέρωσης Γονέων

Δραστηριότητες Πολλαπλής Νοημοσύνης

coding1

Προγραμματισμός για παιδιά

logical mathematicalvisual spacial

Ο κώδικας (code) είναι οι απαραίτητες εντολές-οδηγίες γραμμένες σε γλώσσα προγραμματισμού που περιέχει κάθε πρόγραμμα. Coding ονομάζεται η διαδικασία συγγραφής κώδικα. Το Coding αναδεικνύεται στην εποχή της πληροφορικής ως μια από τις σημαντικότερες δεξιότητες που πρέπει να έχει ο καθένας μας.

Read More »
lego

Lego…StoryTales

verbal linguistic minvisual spacialinterpersonal

Ένα μάθημα φτιαγμένο για να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν τη γλωσσική και χωροταξική τους νοημοσύνη με διασκεδαστικό τρόπο. Πώς μπορεί να συμβεί αυτό; Mα φυσικά μέσω lego…κατασκευών. Το συγκεκριμένο μάθημα βοηθάει τα παιδιά να δημιουργήσουν και να πουν υπέροχες ιστορίες.

Read More »
comics2

Comics και Δημιουργική Γραφή 

verbal linguistic minbodily kinesthetic

Το Μάθημα «Comics και Δημιουργική Γραφή» απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με ενεργή συμμετοχή των παιδιών. Στόχος του μαθήματος είναι να αναπτύξουν τα παιδιά την φαντασία και τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες, να μάθουν να αφηγούνται τις δικές τους ιστορίες με εικόνες και κείμενο, και φυσικά, να διασκεδάσουν.

Read More »
μαγειρική

Μαγειρική

naturalistbodily kinestheticlogical mathematicalinterpersonal

Ολοένα και περισσότερες έρευνες εστιάζουν στα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει ένα παιδί όταν συμμετέχει ενεργά στην προετοιμασία του καθημερινού φαγητού. Η μαγειρική παρέα με τα παιδιά δεν αποτελεί μόνο μία από τις καλύτερες και πιο δημιουργικές εμπειρίες αλλά παράλληλα και ένα από τα καλύτερα και πλέον πρακτικά μαθήματα υγιεινής διατροφής και όχι μόνο.

Read More »
yoga kids

Yoga Kids

bodily kinestheticintrapersonal

Η πρακτική της yoga είναι κάτι πολύ περισσότερο από σωματική άσκηση και προσεγγίζει τον άνθρωπο ολιστικά, καλλιεργώντας παράλληλα δύναμη και ευλυγισία τόσο στο σωματικό όσο και στο νοητικό επίπεδο.

Read More »
κηπουρική

Βοτανολογία-Κηπουρική

naturalistlogical mathematical
Η κηπουρική για τα παιδιά είναι μία πολύ διασκεδαστική δραστηριότητα. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς τη χαρά τους όταν παίζουν και… λερώνονται με το χώμα, καθώς το σκάβουν ή το πλάθουν, δίνοντάς του με τη δημιουργική τους φαντασία διάφορες μορφές.

Read More »
μαθηματικά και τέχνη

Μαθηματικά και Τέχνη

logical mathematicalbodily kinesthetic

Σε κάθε συνάντηση παρουσιάζεται το έργο ενός ζωγράφου μέσα από τον τρόπο που ο ίδιος ο ζωγράφος αξιοποίησε βασικές έννοιες της Γεωμετρίας. Έτσι, με απλό αλλά κυρίως παραστατικό τρόπο τα παιδιά μαθαίνουν για τη συμμετρία, τα τετράπλευρα, τη γεωμετρία του κύκλου, τις κάθετες και παράλληλες γραμμές.

Read More »
δημιουργική ρομποτική

Τμήμα Δημιουργικής Ρομποτικής

logical mathematicalvisual spacialinterpersonal
Η Δημιουργική Ρομποτική είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ειδικά μελετημένο για νήπια προσχολικής και παιδιά σχολικής ηλικίας. Στόχος του προγράμματος είναι να διευρύνει τον ορίζοντα των μικρών μας φίλων με δημιουργικό τρόπο σε πολλαπλά επίπεδα.

Read More »
μαθήματα ιππασίας

Τμήμα Ιππασίας

naturalistbodily kinesthetic

Σε συνεργασία με τον Ιχνηλάτη Ονείρων και το Κτήμα Κλημεντίνη τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την φύση και τα άλογα. Παρατηρούν και βιώνουν τις αλλαγές των εποχών από κοντά, παρακολουθούν και συμμετέχουν σε εργαστήρια που έχουν ετοιμαστεί ανάλογα με την εποχή του χρόνου.

Read More »
τμήματα μελέτης

Τμήματα Μελέτης

verbal linguistic minvisual spacialinterpersonalbodily kinestheticnaturalist

Το πρόγραμμα μελέτης του The Key Creative School πέραν της διεκπεραίωσης των καθηκόντων του σχολείου, έχει στόχο να δείξει στα παιδιά πως να οργανώνουν σωστά το χρόνο τους, όπως και να ανακαλύψουν τον τρόπο που θα μπορούν να μελετούν και να αφομοιώνουν τα μαθήματα τους αποτελεσματικότερα.

Read More »
steam3

S.T.E.A.M (Science,Technology,Engineering, Arts and Maths)

naturalistlogical mathematical

Τα παιδιά εισάγονται στη μαγεία των φυσικών επιστημών και μαθαίνουν διασκεδάζοντας. Στα πλαίσια των εργαστηρίων τα παιδιά θα κάνουν πειράματα με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Φαινόμενα που συμβαίνουν γύρω μας κάθε μέρα που θεωρούμε πως εξηγούνται ή αποδεικνύονται με δύσκολο τρόπο

Read More »
αγγλικά με τη μέθοδο clil

Αγγλικά με τη μέθοδο Clil

verbal linguistic minvisual spacialinterpersonalbodily kinestheticnaturalist

Σε αντίθεση με τις πλέον συνηθισμένες μεθόδους διδασκαλίας ξένων γλωσσών, η μέθοδος Clil αντιμετωπίζει την εκμάθηση της νέας γλώσσας όχι ως αυτοσκοπό αλλά ως το μέσο για πραγματική επικοινωνία. Στοχεύει, στην ουσία, στη διδασκαλία διάφορων γνωστικών αντικειμένων (Μαθηματικά, Ιστορία, Τέχνες κτλ.) σε μια άλλη γλώσσα πέρα από τη μητρική.

Read More »
μουσική προπαιδεία

Μουσική Προπαιδεία με BoomWhackers

musicalintrapersonal

Η σημασία της μουσικής για την ολική ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού έχει επισημανθεί από πολυάριθμους ερευνητές. Εξάλλου από μόνη της, αποτελεί ένα από τα εννέα είδη νοημοσύνης.

Read More »

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος