μαθήματα ιππασίας

Τμήμα Ιππασίας

“Να έχεις την καρδιά ενός μικρού παιδιού και τη δύναμη ενός αλόγου…αυτό θα πει κυριαρχία.”
Σε συνεργασία με τον Ιχνηλάτη Ονείρων και το Κτήμα Δέδα τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την φύση και τα άλογα. Παρατηρούν και βιώνουν τις αλλαγές των εποχών από κοντά, παρακολουθούν και συμμετέχουν σε εργαστήρια που έχουν ετοιμαστεί ανάλογα με την εποχή του χρόνου πχ. Ο Τρύγος, το Λιομάζωμα, ο Κύκλος του Ψωμιού και φυσικά στο τέλος κάθε επίσκεψης γίνεται η απαραίτητη βόλτα με τα άλογα του κτήματος.

Πλεονεκτήματα της Ιππασίας

  • Όταν τα παιδιά κάνουν μαθήματα ιππασίας, διδάσκονται μεταξύ άλλων, τις βασικές αρχές φροντίδας του αλόγου, όπως και πως να το διατηρούν καθαρό και υγιές, συντελώντας έτσι στη δημιουργία ενός αισθήματος ευθύνης στα παιδιά
  • Επίσης η επαφή των παιδιών με τα άλογα βοηθάει στην ανάπτυξη στοιχείων όπως όπως ο αλτρουισμός, ο σεβασμός, η πειθαρχία και η υπομονή.
  • Ακόμα, η φροντίδα ενός αλόγου βοηθά τα παιδιά να γίνουν συμπονετικά και ευγενικά.
  • Είναι μία διασκεδαστική άσκηση για τα παιδιά. Όταν το παιδί σας κάνει ιππασία, φαίνεται ότι το άλογο κάνει όλη τη δουλειά (παθητική άσκηση για τον αναβάτη), ωστόσο αυτό δεν ισχύει. Τα παιδιά χρησιμοποιούν διάφορες μυϊκές αλυσίδες για να διατηρήσουν την ισορροπία τους ενώ το άλογο κινείται. Είναι μια πολύ καλή άσκηση, η οποία βοηθά στην σωστή και ισομετρική ανάπτυξη του σώματος

Δραστηριότητες Πολλαπλής Νοημοσύνης

Χορός

bodily kinestheticintrapersonal

Ο χορός είναι ένα ακόμη μέσο έκφρασης των παιδιών. Διεθνείς μελέτες Παγκόσμιων Οργανισμών Χορού έχουν δείξει ότι η μουσική τραβάει τα παιδιά και τα ωθεί να χορέψουν.

Read More »

Κατασκευή κούκλας, κουκλοθέατρο και συναισθηματική νοημοσύνη

interpersonalverbal linguistic min

Διάφορες μελέτες δείχνουν ότι τα παιδιά με δεξιότητες συναισθηματικής νοημοσύνης είναι πιο ευτυχισμένα, πιο σίγουρα, λιγότερο επιθετικά και, επιπλέον, έχουν μεγαλύτερη επιτυχία στο σχολείο. Η σωστή διαχείριση των συναισθημάτων κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας έχει πολλαπλά οφέλη.

Read More »
viber image 2022 09 15 10 00 55 795

Εργαστήριο Πηλού

bodily kinesthetic

Το εργαστήριο πηλού είναι ιδανική ευκαιρία για τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με την τέχνη της γλυπτικής, τόσο με τα χέρια τους, όσο και με τροχό κεραμικής. Με τον τρόπο αυτό εκφράζονται, εκτονώνονται, βιώνουν έντονα συναισθήματα και αντιλαμβάνονται τη δύναμη που έχουν τα χέρια τους να διαμορφώνουν έργα και καταστάσεις.

Read More »
560x900 6 e1664872380270

Θεατρικό Παιχνίδι

interpersonal

Τα παιδιά αγαπούν το παιχνίδι, αλλά και το θέατρο. Με αφορμή ένα παραμύθι, ένα βίντεο, μια ιστορία, μια φωτογραφία έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν, να ανακαλύψουν, να εκφραστούν μέσω ρόλων.

Read More »

Μύθοι και Θρύλοι

bodily kinestheticintrapersonal

Η ελληνική μυθολογία είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τα παιδιά να κατανοήσουν συμβολισμούς και κρυφά νοήματα. Τα βοηθά να ανακαλύψουν και να ερμηνεύσουν τον κόσμο, καθώς τα επιμύθια είναι επίκαιρα ακόμα και σήμερα. Μέσω αυτών γνωρίζουν την ιστορία της αρχαίας Ελλάδας, των Θεών του Ολύμπου και διαφόρων ηρώων.

Read More »