Γενικές Πληροφορίες Δραστηριοτήτων

Στις δραστηριότητες του The key Creative School συμμετέχουν παιδιά ηλικίας 4-12 χρονών.

Στο The Key Creative School τα τμήματα δημιουργούνται ανάλογα με τις κλίσεις των παιδιών, τα ενδιαφέροντά τους, τα ερεθίσματά τους και τα βιώματά τους, χωρίς η ηλικία να παίζει πάντα τον πρώτο και σημαντικότερο ρόλο για την ένταξη του κάθε παιδιού, σε κάποιο τμήμα.

Έτσι για αρχή τα παιδιά χωρίζονται σε τμήματα βάση ηλικίας π.χ. προνήπια-νήπια, Α’+Β’ Δημοτικού κτλ. μα δεν είναιι διόλου απίθανο να αλλάξουν τμήμα λόγω ικανοτήτων , κλίσεων ή άλλων ενδιαφερόντων.

Σκοπός του The Key Creative School είναι να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να αναπτύξουν όλα τα διαφορετικά είδη νοημοσύνης. Για να μπορέσει η ομάδα μας να διακρίνει καλύτερα τις κλίσεις, τα ταλέντα και το καλύτερο μέσο ή τρόπο μάθησης για το κάθε παιδί,τα παιδιά εντάσσονται αυτόματα σε τμήματα Πολλαπλής Νοημοσύνης και παρακολουθούν συνολικά 8 διαφορετικές δραστηριότητες σε κυκλικό πρόγραμμα. ‘Ετσι,τα παιδιά έρχονται στο σχολείο μας δύο φορές την εβδομάδα -κάθε επίσκεψή τους έχει διάρκεια δύο ωρών – δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην εκπαιδευτική μας ομάδα , να παρατηρήσει και να αφουγκραστεί τις ανάγκες και την προσωπικότητα του κάθε παιδιού σε βάθος.
Στόχος μας είναι, να προσαρμόζουμε τον τρόπο μάθησης σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε παιδιού και να ενημερώνουμε ανάλογα την οικογένειά του, για τις κλίσεις και τα ταλέντα του, στις προκαθορισμένες Ημέρες Ενημέρωσης Γονέων

Δραστηριότητες Πολλαπλής Νοημοσύνης

μαθήματα κινηματογράφου

Μαθήματα κινηματογράφου

visual spacial

Αναρωτηθήκατε ποτέ πόσα διαφορετικά πράγματα είναι ο κινηματογράφος; Ποιά η ιστορία και τα
μυστικά του; ´H ακόμη, πόσοι άνθρωποι ασχολούνται με την τέχνη αυτή, με τόσους ξεχωριστούς
ρόλους;

Read More »
συναισθηματική νοημοσύνη

Δραστηριότητες Ανάπτυξης Συναισθηματικής Νοημοσύνης


Ο Saphiro (1997) δήλωσε ότι ενώ κάθε γενιά παιδιών φαίνεται να γίνεται πιο έξυπνη, οι συναισθηματικές και κοινωνικές δυνατότητές τους φαίνεται να μειώνονται ραγδαία. Εξ’ου και η σημασία της εργασίας και ανάπτυξης της Συναισθηματικής Νοημοσύνης

Read More »
κηπουρική

Βοτανολογία-Κηπουρική

naturalistlogical mathematical
Η κηπουρική για τα παιδιά είναι μία πολύ διασκεδαστική δραστηριότητα. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς τη χαρά τους όταν παίζουν και… λερώνονται με το χώμα, καθώς το σκάβουν ή το πλάθουν, δίνοντάς του με τη δημιουργική τους φαντασία διάφορες μορφές.

Read More »
δημιουργική ρομποτική

Τμήμα Δημιουργικής Ρομποτικής

logical mathematicalvisual spacialinterpersonal
Η Δημιουργική Ρομποτική είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ειδικά μελετημένο για νήπια προσχολικής και παιδιά σχολικής ηλικίας. Στόχος του προγράμματος είναι να διευρύνει τον ορίζοντα των μικρών μας φίλων με δημιουργικό τρόπο σε πολλαπλά επίπεδα.

Read More »
τμήματα μελέτης

Τμήματα Μελέτης

bodily kinestheticnaturalistvisual spacialinterpersonalverbal linguistic min

“Τα όρια της γλώσσας είναι τα όρια του ανθρώπινου μυαλού. Όσα ξέρω είναι αυτά για τα οποία έχω λέξεις”

-Λούντβιχ Βίτγκενσταϊν

Οργανωμένη Μελέτη= Περισσότερος Ελεύθερος Χρόνος
Το αποδοτικό διάβασμα δε θέλει κόπο, αλλά τρόπο.

Read More »
αρχιτεκτονικές κατάσκευές

Arch-Kids

visual spacial
Αν δώσεις τουβλάκια στα παιδιά θα σου φτιάξουν ένα σπίτι για να βάλουν μέσα τα παιχνίδια τους ή ένα γκαράζ για να «κοιμούνται» τα αυτοκινητάκια τους. Αν τους δώσεις ξυλάκια θα σου φτιάξουν έναν πύργο , στην παραλία με άμμο και νερό χτίζουν κάστρα.
Αν τους δώσεις τα υλικά θα φτιάξουν ένα Αρχιτεκτόνημα.

Read More »

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος