πολλαπλή νοημοσύνη

“Το πρώτο Νηπιαγωγείο Πολλαπλής Νοημοσύνης”

Το πρόγραμμα σπουδών στο The Key Creative School
εξασφαλίζει ότι τα παιδιά παίρνουν τα κατάλληλα εφόδια και ερεθίσματα, παρέχοντάς τους μια σειρά γνώσεων και δεξιοτήτων, για να δημιουργήσουν το σωστό θεμέλιο για μια καλή μελλοντική πρόοδο τόσο στο σχολείο όσο και στην κοινωνία γενικότερα.
Ενσωματώνει το Αναλύτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου μέσα από τη Θεωρία της Πολλαπλής Νοημοσύνης.
Η θεωρία της Πολλαπλής Νοημοσύνης υποστηρίζει ότι κάθε άτομο είναι έξυπνο, αλλά σε ποικίλους βαθμούς και με ποικίλους τρόπους.

Στόχος του Σχολείου μας είναι να ανακαλύψει το προφίλ Νοημοσύνης κάθε παιδιού, να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά ως μέσο μάθησης τα ήδη ανεπτυγμένα είδη Νοημοσύνης του, αλλά και να δώσει τα κατάλληλα ερεθίσματα για ανάπτυξη και των υπόλοιπων ειδών Νοημοσύνης.

 
Έτσι σε κάθε θεματική προσέγγιση τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν κάθε μέρα τουλάχιστον ανάμεσα σε δύο διαφορετικές δραστηριότητες που προσεγγίζουν διαφορετικά είδη Νοημοσύνης αλλά προσφέρουν την ίδια ευκαιρία μάθησης, μέσω διαφορετικού εκπαιδευτικού αντικειμένου.
Στο Σχολείο μας κάθε παιδί είναι διαφορετικό και μοναδικό και αυτό αποτελεί τη βάση μας για την εκπαίδευσή του.
Στο The Key Creative School έχουμε διαμορφώσει το Πρόγραμμα με βασική αρχή μας ότι “Σημασία δεν έχει πόσο Έξυπνος είσαι, αλλά που και πως είσαι Έξυπνος”, αναγνωρίζοντας ότι ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΥΠΝΟ, ΑΠΛΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.
Έτσι, διαμορφώνεται, μέσα στο χώρο του Σχολείου, μια κοινωνία ισότιμη, όπου το κάθε παιδί αισθάνεται ασφάλεια, αναπτύσσεται με το δικό του ρυθμό, αναπτύσσει κριτική σκέψη, έχει τη δυνατότητα να επιλέγει τον τρόπο εκπαίδευσής του με αποτέλεσμα να αισθάνεται ικανό ότι τα καταφέρνει, αναπτύσσοντας εσωτερικά κίνητρα μάθησης που είναι και στόχος ενός αποτελεσματικού εκπαιδευτικού συστήματος.

Εκπαίδευση με βάση το πως τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα

Ωρολόγιο Πρόγραμμα

 • 07:30- 09:00:      Προσέλευση Παιδιών
 • 09:00-09:30:       Πρωινό Γεύμα
 • 09:30-10:15 :      Ελεύθερο Παιχνίδι στις εκπαιδευτικές γωνίες
 • 10:15-11:15 :      Δραστηριότητα Πολλαπλής Νοημοσύνης (1η Οργανωμένη Δραστηριότητα-Διερευνήσεις με βάση το ΔΕΠΠΣ-ΑΠΣ ή Εργαστήρια Δεξιοτήτων)
 • 11:15-12:00 :    Διάλειμμα στην Αυλή-Παιχνίδια Εκτόνωσης
 • 12:00-12:40:       Δραστηριότητα Πολλαπλής Νοημοσύνης (2η Οργανωμένη Δραστηριότητα-Διερευνήσεις με βάση το ΔΕΠΠΣ-ΑΠΣ ή Εργαστήρια Δεξιοτήτων)
 • 12:40-13:00:       Ανάγνωση Παραμυθιών- Αναστοχασμός – Ανατροφοδότηση Ομάδας για την επόμενη μέρα
 • 13:00-13:15:      Μεσημεριανό Γεύμα (13:15 πρώτη δυνατή αποχώρηση)
 • Δυνατότητα επέκτασης ωραρίου στο Πρόγραμμα του ΚΔΑΠ
 • 13:30-14:30:      Φιλαναγνωσία και Δημιουργική Γραφή – Εκπαιδευτικά Παιχνίδια
 • 14:30-15:30:       Sensory Play – Messy Play
 • 15:30-16:00:      Ελεύθερο Παιχνίδι – Αποχώρηση Παιδιών

 

Νηπιαγωγείο

Τμήματα

Νήπια

Όσα πραγματικά πρέπει να ξέρω για το πώς να ζω, τι να κάνω και πώς να είμαι, τα έμαθα στο νηπιαγωγείο. Η σοφία δε βρισκόταν στην κορυφή του σχολικού βουνού, αλλά εκεί, στα βουναλάκια από άμμο, στο νηπιαγωγείο.

-Fulghum Robert
 • Age:2-3 years
 • Time::9:00-11:00

Προνήπια

”Τα πρώτα βήματα του παιδιού στην ανακάλυψη του εαυτού και της αυτονομίας ,ο χρόνος να νιώσει ασφάλεια και εμπιστοσύνη, η ανάγκη να συνάψει σχέσεις και να μοιραστεί στιγμές και παιχνίδια…η θέληση να ενταχθεί σε μια ομάδα…

 • Age:2-3 years
 • Time::9:00-11:00

Δραστηριότητες Νηπιαγωγείου

steam3

Πειραματίστες

naturalistlogical mathematical

Σας καλωσορίζουμε στο μαγικό κόσμο των φυσικών επιστημών. Φυσική, χημεία, βιολογία έχουν πολλά εντυπωσιακά πειράματα που θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε
φαινόμενα που συμβαίνουν γύρω μας κάθε μέρα και να εξηγήσουμε τον κόσμο που μας περιβάλλει.

Read More »

Little Artists / Meet the artists

visual spacial

Στο πρόγραμμα ζωγραφικής του The Key Creative School τα παιδιά θα πειραματιστούν με διαφορετικά εικαστικά υλικά και θα γνωρίσουν ποικιλίες μεθόδους ζωγραφικής και γλυπτικής.

Read More »

Η Μουσική Αλλιώς

musical

Η μουσική…αλλιώς! Ένα μάθημα που εισάγει τα παιδιά στον κόσμο της μουσικής μέσα από διαδραστικές διεπιστημονικές και διαθεματικές δραστηριότητες που εμπλέκουν διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα.

Read More »
560x900 6 e1664872380270

Θεατρικό Παιχνίδι

interpersonal

Τα παιδιά αγαπούν το παιχνίδι, αλλά και το θέατρο. Με αφορμή ένα παραμύθι, ένα βίντεο, μια ιστορία, μια φωτογραφία έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν, να ανακαλύψουν, να εκφραστούν μέσω ρόλων.

Read More »
yoga kids

Yoga Play

bodily kinestheticintrapersonal

Η πρακτική της yoga είναι κάτι πολύ περισσότερο από σωματική άσκηση και προσεγγίζει τον άνθρωπο ολιστικά, καλλιεργώντας παράλληλα δύναμη και ευλυγισία τόσο στο σωματικό όσο και στο νοητικό επίπεδο.

Read More »

Μαθηματικά και Τέχνη

logical mathematicalvisual spacial

Σε κάθε συνάντηση παρουσιάζεται το έργο ενός ζωγράφου μέσα από τον τρόπο που ο ίδιος ο ζωγράφος αξιοποίησε βασικές έννοιες της Γεωμετρίας. Έτσι, με απλό αλλά κυρίως παραστατικό τρόπο τα παιδιά μαθαίνουν για τη συμμετρία, τα τετράπλευρα, τη γεωμετρία του κύκλου, τις κάθετες και παράλληλες γραμμές.

Read More »

Μηχανική και Μηχανικοί

logical mathematical

Πώς χτίζεται μια γέφυρα; Πώς δουλεύει μια μηχανή; Πώς πετάει ένα αεροπλάνο; Απορίες που κάθε παιδί μπορεί να έχει, μπορούν να απαντηθούν σε αυτό το μάθημα. Κι ενώ, η Μηχανική αποτελεί τη βάση για τον σχεδιασμό δρόμων και γεφυρών, στη σημερινή κοινωνία είναι κάτι παραπάνω από αυτό.

Read More »
steam3

S.T.E.M (Science, Technology, Engineering and Maths)

naturalistlogical mathematical

Τα παιδιά εισάγονται στη μαγεία των φυσικών επιστημών και μαθαίνουν διασκεδάζοντας. Στα πλαίσια των εργαστηρίων τα παιδιά θα κάνουν πειράματα με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Φαινόμενα που συμβαίνουν γύρω μας κάθε μέρα που θεωρούμε πως εξηγούνται ή αποδεικνύονται με δύσκολο τρόπο

Read More »
αγγλικά με τη μέθοδο clil

Αγγλικά με τη μέθοδο Clil

verbal linguistic minvisual spacialinterpersonalbodily kinestheticnaturalistintrapersonal musicallogical mathematicalbodily kinesthetic

Σε αντίθεση με τις πλέον συνηθισμένες μεθόδους διδασκαλίας ξένων γλωσσών, η μέθοδος Clil αντιμετωπίζει την εκμάθηση της νέας γλώσσας όχι ως αυτοσκοπό αλλά ως το μέσο για πραγματική επικοινωνία. Στοχεύει, στην ουσία, στη διδασκαλία διάφορων γνωστικών αντικειμένων (Μαθηματικά, Ιστορία, Τέχνες κτλ.) σε μια άλλη γλώσσα πέρα από τη μητρική.

Read More »

Μουσικά Μοτίβα και Παιχνίδια

musical

Η σημασία της μουσικής για την ολική ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού έχει επισημανθεί από πολυάριθμους ερευνητές. Εξάλλου από μόνη της, αποτελεί ένα από τα εννέα είδη νοημοσύνης.

Read More »

Επιπλέον Δραστηριότητες

κηπουρική

Φυσιολάτρες

naturalist

Η φύση μας δίνει ερεθίσματα για μάθηση, ανακάλυψη και παιχνίδι και με τη δραστηριότητα αυτή τα «εκμεταλλευόμαστε» όλα στο έπακρο! Με τις επισκέψεις μας στο δάσος τα παιδιά αναπτύσσουν σχέση με το φυσικό περιβάλλον, με αποτέλεσμα να αγαπούν τη φύση και να αισθάνονται πως είναι μέρος της.

Read More »