πολλαπλή νοημοσύνη

“Το πρώτο Νηπιαγωγείο Πολλαπλής Νοημοσύνης”

Το πρόγραμμα σπουδών στο The Key Creative School
εξασφαλίζει ότι τα παιδιά παίρνουν τα κατάλληλα εφόδια και ερεθίσματα, παρέχοντάς τους μια σειρά γνώσεων και δεξιοτήτων, για να δημιουργήσουν το σωστό θεμέλιο για μια καλή μελλοντική πρόοδο τόσο στο σχολείο όσο και στην κοινωνία γενικότερα.
Ενσωματώνει το Αναλύτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου μέσα από τη Θεωρία της Πολλαπλής Νοημοσύνης.
Η θεωρία της Πολλαπλής Νοημοσύνης υποστηρίζει ότι κάθε άτομο είναι έξυπνο, αλλά σε ποικίλους βαθμούς και με ποικίλους τρόπους.

Στόχος του Σχολείου μας είναι να ανακαλύψει το προφίλ Νοημοσύνης κάθε παιδιού, να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά ως μέσο μάθησης τα ήδη ανεπτυγμένα είδη Νοημοσύνης του, αλλά και να δώσει τα κατάλληλα ερεθίσματα για ανάπτυξη και των υπόλοιπων ειδών Νοημοσύνης.

 
Έτσι σε κάθε θεματική προσέγγιση τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν κάθε μέρα τουλάχιστον ανάμεσα σε δύο διαφορετικές δραστηριότητες που προσεγγίζουν διαφορετικά είδη Νοημοσύνης αλλά προσφέρουν την ίδια ευκαιρία μάθησης, μέσω διαφορετικού εκπαιδευτικού αντικειμένου.
Στο Σχολείο μας κάθε παιδί είναι διαφορετικό και μοναδικό και αυτό αποτελεί τη βάση μας για την εκπαίδευσή του.
Στο The Key Creative School έχουμε διαμορφώσει το Πρόγραμμα με βασική αρχή μας ότι “Σημασία δεν έχει πόσο Έξυπνος είσαι, αλλά που και πως είσαι Έξυπνος”, αναγνωρίζοντας ότι ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΥΠΝΟ, ΑΠΛΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.
Έτσι, διαμορφώνεται, μέσα στο χώρο του Σχολείου, μια κοινωνία ισότιμη, όπου το κάθε παιδί αισθάνεται ασφάλεια, αναπτύσσεται με το δικό του ρυθμό, αναπτύσσει κριτική σκέψη, έχει τη δυνατότητα να επιλέγει τον τρόπο εκπαίδευσής του με αποτέλεσμα να αισθάνεται ικανό ότι τα καταφέρνει, αναπτύσσοντας εσωτερικά κίνητρα μάθησης που είναι και στόχος ενός αποτελεσματικού εκπαιδευτικού συστήματος.

Εκπαίδευση με βάση το πως τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα

Ωρολόγιο Πρόγραμμα

 • 07:30- 09:00:      Προσέλευση Παιδιών
 • 09:00-09:30:       Πρωινό Γεύμα
 • 09:30-10:15 :      Ελεύθερο Παιχνίδι στις εκπαιδευτικές γωνίες
 • 10:15-11:15 :      Δραστηριότητα Πολλαπλής Νοημοσύνης (1η Οργανωμένη Δραστηριότητα-Διερευνήσεις με βάση το ΔΕΠΠΣ-ΑΠΣ ή Εργαστήρια Δεξιοτήτων)
 • 11:15-12:00 :    Διάλειμμα στην Αυλή-Παιχνίδια Εκτόνωσης
 • 12:00-12:40:       Δραστηριότητα Πολλαπλής Νοημοσύνης (2η Οργανωμένη Δραστηριότητα-Διερευνήσεις με βάση το ΔΕΠΠΣ-ΑΠΣ ή Εργαστήρια Δεξιοτήτων)
 • 12:40-13:00:       Ανάγνωση Παραμυθιών- Αναστοχασμός – Ανατροφοδότηση Ομάδας για την επόμενη μέρα
 • 13:00-13:15:      Μεσημεριανό Γεύμα (13:15 πρώτη δυνατή αποχώρηση)
 • Δυνατότητα επέκτασης ωραρίου στο Πρόγραμμα του ΚΔΑΠ
 • 13:30-14:30:      Φιλαναγνωσία και Δημιουργική Γραφή – Εκπαιδευτικά Παιχνίδια
 • 14:30-15:30:       Sensory Play – Messy Play
 • 15:30-16:00:      Ελεύθερο Παιχνίδι – Αποχώρηση Παιδιών

 

Νηπιαγωγείο

Τμήματα

Νήπια

Όσα πραγματικά πρέπει να ξέρω για το πώς να ζω, τι να κάνω και πώς να είμαι, τα έμαθα στο νηπιαγωγείο. Η σοφία δε βρισκόταν στην κορυφή του σχολικού βουνού, αλλά εκεί, στα βουναλάκια από άμμο, στο νηπιαγωγείο.

-Fulghum Robert
 • Age:2-3 years
 • Time::9:00-11:00

Προνήπια

”Τα πρώτα βήματα του παιδιού στην ανακάλυψη του εαυτού και της αυτονομίας ,ο χρόνος να νιώσει ασφάλεια και εμπιστοσύνη, η ανάγκη να συνάψει σχέσεις και να μοιραστεί στιγμές και παιχνίδια…η θέληση να ενταχθεί σε μια ομάδα…

 • Age:2-3 years
 • Time::9:00-11:00

Δραστηριότητες Νηπιαγωγείου

Χορός

bodily kinestheticintrapersonal

Ο χορός είναι ένα ακόμη μέσο έκφρασης των παιδιών. Διεθνείς μελέτες Παγκόσμιων Οργανισμών Χορού έχουν δείξει ότι η μουσική τραβάει τα παιδιά και τα ωθεί να χορέψουν.

Read More »

Κατασκευή κούκλας, κουκλοθέατρο και συναισθηματική νοημοσύνη

interpersonalverbal linguistic min

Διάφορες μελέτες δείχνουν ότι τα παιδιά με δεξιότητες συναισθηματικής νοημοσύνης είναι πιο ευτυχισμένα, πιο σίγουρα, λιγότερο επιθετικά και, επιπλέον, έχουν μεγαλύτερη επιτυχία στο σχολείο. Η σωστή διαχείριση των συναισθημάτων κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας έχει πολλαπλά οφέλη.

Read More »
560x900 6 e1664872380270

Θεατρικό Παιχνίδι

interpersonal

Τα παιδιά αγαπούν το παιχνίδι, αλλά και το θέατρο. Με αφορμή ένα παραμύθι, ένα βίντεο, μια ιστορία, μια φωτογραφία έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν, να ανακαλύψουν, να εκφραστούν μέσω ρόλων.

Read More »
yoga kids

Yoga Kids

bodily kinestheticintrapersonal

Η πρακτική της yoga είναι κάτι πολύ περισσότερο από σωματική άσκηση και προσεγγίζει τον άνθρωπο ολιστικά, καλλιεργώντας παράλληλα δύναμη και ευλυγισία τόσο στο σωματικό όσο και στο νοητικό επίπεδο.

Read More »
κηπουρική

Βοτανολογία-Κηπουρική

naturalistlogical mathematical
Η κηπουρική για τα παιδιά είναι μία πολύ διασκεδαστική δραστηριότητα. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς τη χαρά τους όταν παίζουν και… λερώνονται με το χώμα, καθώς το σκάβουν ή το πλάθουν, δίνοντάς του με τη δημιουργική τους φαντασία διάφορες μορφές.

Read More »

Μαθηματικά και Τέχνη

logical mathematicalbodily kinesthetic

Σε κάθε συνάντηση παρουσιάζεται το έργο ενός ζωγράφου μέσα από τον τρόπο που ο ίδιος ο ζωγράφος αξιοποίησε βασικές έννοιες της Γεωμετρίας. Έτσι, με απλό αλλά κυρίως παραστατικό τρόπο τα παιδιά μαθαίνουν για τη συμμετρία, τα τετράπλευρα, τη γεωμετρία του κύκλου, τις κάθετες και παράλληλες γραμμές.

Read More »
steam3

S.T.E.A.M (Science,Technology,Engineering, Arts and Maths)

naturalistlogical mathematical

Τα παιδιά εισάγονται στη μαγεία των φυσικών επιστημών και μαθαίνουν διασκεδάζοντας. Στα πλαίσια των εργαστηρίων τα παιδιά θα κάνουν πειράματα με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Φαινόμενα που συμβαίνουν γύρω μας κάθε μέρα που θεωρούμε πως εξηγούνται ή αποδεικνύονται με δύσκολο τρόπο

Read More »
αγγλικά με τη μέθοδο clil

Αγγλικά με τη μέθοδο Clil

verbal linguistic minvisual spacialinterpersonalbodily kinestheticnaturalist

Σε αντίθεση με τις πλέον συνηθισμένες μεθόδους διδασκαλίας ξένων γλωσσών, η μέθοδος Clil αντιμετωπίζει την εκμάθηση της νέας γλώσσας όχι ως αυτοσκοπό αλλά ως το μέσο για πραγματική επικοινωνία. Στοχεύει, στην ουσία, στη διδασκαλία διάφορων γνωστικών αντικειμένων (Μαθηματικά, Ιστορία, Τέχνες κτλ.) σε μια άλλη γλώσσα πέρα από τη μητρική.

Read More »

Μουσική Προπαιδεία με BoomWhackers

musicalintrapersonal

Η σημασία της μουσικής για την ολική ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού έχει επισημανθεί από πολυάριθμους ερευνητές. Εξάλλου από μόνη της, αποτελεί ένα από τα εννέα είδη νοημοσύνης.

Read More »
theatriko paixnidi

Θεατρικό Παιχνίδι

interpersonalverbal linguistic minvisual spacial

“Θα έπρεπε όλοι κάποια στιγμή να ασχοληθούμε με το θέατρο, για να ανακαλύψουμε ποιοί είμαστε, και ποιοί θα μπορούσαμε να είμαστε”

– Αουγκούστο Μπόαλ
Read More »

Επιπλέον Δραστηριότητες

μαθήματα ιππασίας

Τμήμα Ιππασίας

naturalistbodily kinesthetic

Σε συνεργασία με τον Ιχνηλάτη Ονείρων και το Κτήμα Κλημεντίνη τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την φύση και τα άλογα. Παρατηρούν και βιώνουν τις αλλαγές των εποχών από κοντά, παρακολουθούν και συμμετέχουν σε εργαστήρια που έχουν ετοιμαστεί ανάλογα με την εποχή του χρόνου.

Read More »