πολλαπλή νοημοσύνη

“Το πρώτο Νηπιαγωγείο Πολλαπλής Νοημοσύνης”

Το πρόγραμμα σπουδών στο The Key Creative School
εξασφαλίζει ότι τα παιδιά παίρνουν τα κατάλληλα εφόδια και ερεθίσματα, παρέχοντάς τους μια σειρά γνώσεων και δεξιοτήτων, για να δημιουργήσουν το σωστό θεμέλιο για μια καλή μελλοντική πρόοδο τόσο στο σχολείο όσο και στην κοινωνία γενικότερα.
Ενσωματώνει το Αναλύτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου μέσα από τη Θεωρία της Πολλαπλής Νοημοσύνης.
Η θεωρία της Πολλαπλής Νοημοσύνης υποστηρίζει ότι κάθε άτομο είναι έξυπνο, αλλά σε ποικίλους βαθμούς και με ποικίλους τρόπους.

Στόχος του Σχολείου μας είναι να ανακαλύψει το προφίλ Νοημοσύνης κάθε παιδιού, να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά ως μέσο μάθησης τα ήδη ανεπτυγμένα είδη Νοημοσύνης του, αλλά και να δώσει τα κατάλληλα ερεθίσματα για ανάπτυξη και των υπόλοιπων ειδών Νοημοσύνης.

 
Έτσι σε κάθε θεματική προσέγγιση τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν κάθε μέρα τουλάχιστον ανάμεσα σε δύο διαφορετικές δραστηριότητες που προσεγγίζουν διαφορετικά είδη Νοημοσύνης αλλά προσφέρουν την ίδια ευκαιρία μάθησης, μέσω διαφορετικού εκπαιδευτικού αντικειμένου.
Στο Σχολείο μας κάθε παιδί είναι διαφορετικό και μοναδικό και αυτό αποτελεί τη βάση μας για την εκπαίδευσή του.
Στο The Key Creative School έχουμε διαμορφώσει το Πρόγραμμα με βασική αρχή μας ότι “Σημασία δεν έχει πόσο Έξυπνος είσαι, αλλά που και πως είσαι Έξυπνος”, αναγνωρίζοντας ότι ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΥΠΝΟ, ΑΠΛΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.
Έτσι, διαμορφώνεται, μέσα στο χώρο του Σχολείου, μια κοινωνία ισότιμη, όπου το κάθε παιδί αισθάνεται ασφάλεια, αναπτύσσεται με το δικό του ρυθμό, αναπτύσσει κριτική σκέψη, έχει τη δυνατότητα να επιλέγει τον τρόπο εκπαίδευσής του με αποτέλεσμα να αισθάνεται ικανό ότι τα καταφέρνει, αναπτύσσοντας εσωτερικά κίνητρα μάθησης που είναι και στόχος ενός αποτελεσματικού εκπαιδευτικού συστήματος.

Εκπαίδευση με βάση το πως τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα

Ωρολόγιο Πρόγραμμα

 • 07:30- 09:00:      Προσέλευση Παιδιών
 • 09:00-09:30:       Πρωινό Γεύμα
 • 09:30-10:15 :      Ελεύθερο Παιχνίδι στις εκπαιδευτικές γωνίες
 • 10:15-11:15 :      Δραστηριότητα Πολλαπλής Νοημοσύνης (1η Οργανωμένη Δραστηριότητα-Διερευνήσεις με βάση το ΔΕΠΠΣ-ΑΠΣ ή Εργαστήρια Δεξιοτήτων)
 • 11:15-12:00 :    Διάλειμμα στην Αυλή-Παιχνίδια Εκτόνωσης
 • 12:00-12:40:       Δραστηριότητα Πολλαπλής Νοημοσύνης (2η Οργανωμένη Δραστηριότητα-Διερευνήσεις με βάση το ΔΕΠΠΣ-ΑΠΣ ή Εργαστήρια Δεξιοτήτων)
 • 12:40-13:00:       Ανάγνωση Παραμυθιών- Αναστοχασμός – Ανατροφοδότηση Ομάδας για την επόμενη μέρα
 • 13:00-13:15:      Μεσημεριανό Γεύμα (13:15 πρώτη δυνατή αποχώρηση)
 • 13:30-14:00:       Χαλάρωση
 • 14:00-15:00:       Εκπαιδευτικά Παιχνίδια και Επιτραπέζια σε ομάδες
 • 15:00-16:00:      Ελεύθερο Παιχνίδι – Αποχώρηση Παιδιών

Δυνατότητα επέκτασης ωραρίου στο Πρόγραμμα του ΚΔΑΠ

Νηπιαγωγείο

Τμήματα

Νήπια

Όσα πραγματικά πρέπει να ξέρω για το πώς να ζω, τι να κάνω και πώς να είμαι, τα έμαθα στο νηπιαγωγείο. Η σοφία δε βρισκόταν στην κορυφή του σχολικού βουνού, αλλά εκεί, στα βουναλάκια από άμμο, στο νηπιαγωγείο.

-Fulghum Robert
 • Age:2-3 years
 • Time::9:00-11:00

Προνήπια

”Τα πρώτα βήματα του παιδιού στην ανακάλυψη του εαυτού και της αυτονομίας ,ο χρόνος να νιώσει ασφάλεια και εμπιστοσύνη, η ανάγκη να συνάψει σχέσεις και να μοιραστεί στιγμές και παιχνίδια…η θέληση να ενταχθεί σε μια ομάδα…

 • Age:2-3 years
 • Time::9:00-11:00

Δραστηριότητες Νηπιαγωγείου

συναισθηματική νοημοσύνη

Δραστηριότητες Ανάπτυξης Συναισθηματικής Νοημοσύνης


Ο Saphiro (1997) δήλωσε ότι ενώ κάθε γενιά παιδιών φαίνεται να γίνεται πιο έξυπνη, οι συναισθηματικές και κοινωνικές δυνατότητές τους φαίνεται να μειώνονται ραγδαία. Εξ’ου και η σημασία της εργασίας και ανάπτυξης της Συναισθηματικής Νοημοσύνης

Read More »
κηπουρική

Βοτανολογία-Κηπουρική

naturalistlogical mathematical
Η κηπουρική για τα παιδιά είναι μία πολύ διασκεδαστική δραστηριότητα. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς τη χαρά τους όταν παίζουν και… λερώνονται με το χώμα, καθώς το σκάβουν ή το πλάθουν, δίνοντάς του με τη δημιουργική τους φαντασία διάφορες μορφές.

Read More »
αρχιτεκτονικές κατάσκευές

Arch-Kids

visual spacial
Αν δώσεις τουβλάκια στα παιδιά θα σου φτιάξουν ένα σπίτι για να βάλουν μέσα τα παιχνίδια τους ή ένα γκαράζ για να «κοιμούνται» τα αυτοκινητάκια τους. Αν τους δώσεις ξυλάκια θα σου φτιάξουν έναν πύργο , στην παραλία με άμμο και νερό χτίζουν κάστρα.
Αν τους δώσεις τα υλικά θα φτιάξουν ένα Αρχιτεκτόνημα.

Read More »
theatriko paixnidi

Θεατρικό Παιχνίδι

interpersonalverbal linguistic minvisual spacial

“Θα έπρεπε όλοι κάποια στιγμή να ασχοληθούμε με το θέατρο, για να ανακαλύψουμε ποιοί είμαστε, και ποιοί θα μπορούσαμε να είμαστε”

– Αουγκούστο Μπόαλ
Read More »

Επιπλέον Δραστηριότητες