εικαστική έκφραση

Lego...Story Tales (Γλωσσική, Χωροταξική, Διαπροσωπική Νοημοσύνη)

Creativity is Intelligence having fun
Albert Einstein
Ένα μάθημα φτιαγμένο για να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν τη γλωσσική και χωροταξική τους νοημοσύνη με διασκεδαστικό τρόπο. Πώς μπορεί να συμβεί αυτό; Mα φυσικά μέσω lego…κατασκευών. Το συγκεκριμένο μάθημα βοηθάει τα παιδιά να δημιουργήσουν και να πουν υπέροχες ιστορίες. Προωθεί τη δημιουργικότητα, την αφήγηση και την επανάληψη φανταστικών ιστοριών. Τα lego μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αφήγηση μιας ιστορίας από την αρχή μέχρι το τέλος, την επιλογή βασικών σκηνών ή ακόμα και για συναρπαστική ελεύθερη αφήγηση στην οποία τα παιδιά έχοντας ένα θέμα για αφόρμηση, μπορούν να φανταστούν και να διαδραματίσουν τις δικές τους ιστορίες.
Στόχοι Δραστηριότητας
  • Ανάπτυξη Γλωσσικής Νοημοσύνης: Αφήγηση
  • Ομιλία και ακρόαση
  • Δημιουργικότητα
  • Ανάπτυξη λεπτής κινητικότητας
  • Ανάπτυξη χωροταξικής νοημοσύνης

Δραστηριότητες Πολλαπλής Νοημοσύνης

350x370

Χορός

bodily kinestheticintrapersonal

Ο χορός είναι ένα ακόμη μέσο έκφρασης των παιδιών. Διεθνείς μελέτες Παγκόσμιων Οργανισμών Χορού έχουν δείξει ότι η μουσική τραβάει τα παιδιά και τα ωθεί να χορέψουν.

Read More »
560x900 8

Κατασκευή κούκλας, κουκλοθέατρο και συναισθηματική νοημοσύνη

interpersonalverbal linguistic min

Διάφορες μελέτες δείχνουν ότι τα παιδιά με δεξιότητες συναισθηματικής νοημοσύνης είναι πιο ευτυχισμένα, πιο σίγουρα, λιγότερο επιθετικά και, επιπλέον, έχουν μεγαλύτερη επιτυχία στο σχολείο. Η σωστή διαχείριση των συναισθημάτων κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας έχει πολλαπλά οφέλη.

Read More »
viber image 2022 09 15 10 00 55 795

Εργαστήριο Πηλού

bodily kinesthetic

Το εργαστήριο πηλού είναι ιδανική ευκαιρία για τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με την τέχνη της γλυπτικής, τόσο με τα χέρια τους, όσο και με τροχό κεραμικής. Με τον τρόπο αυτό εκφράζονται, εκτονώνονται, βιώνουν έντονα συναισθήματα και αντιλαμβάνονται τη δύναμη που έχουν τα χέρια τους να διαμορφώνουν έργα και καταστάσεις.

Read More »
560x900 6 e1664872380270

Θεατρικό Παιχνίδι

interpersonal

Τα παιδιά αγαπούν το παιχνίδι, αλλά και το θέατρο. Με αφορμή ένα παραμύθι, ένα βίντεο, μια ιστορία, μια φωτογραφία έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν, να ανακαλύψουν, να εκφραστούν μέσω ρόλων.

Read More »
560x900 3

Μύθοι και Θρύλοι

bodily kinestheticintrapersonal

Η ελληνική μυθολογία είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τα παιδιά να κατανοήσουν συμβολισμούς και κρυφά νοήματα. Τα βοηθά να ανακαλύψουν και να ερμηνεύσουν τον κόσμο, καθώς τα επιμύθια είναι επίκαιρα ακόμα και σήμερα. Μέσω αυτών γνωρίζουν την ιστορία της αρχαίας Ελλάδας, των Θεών του Ολύμπου και διαφόρων ηρώων.

Read More »